Jadłospis

(22 głosów, średnia ocena: 4.32 na 5)

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

17.06.2019

Kapuśniak z młodej białej kapusty z natką pietruszki

1,7,9

Sos boloński

Makaron spaghetti

Brzoskwinia

1,7,10

1,3

Wtorek

18.06.2019

 

 

 

Grochówka z kiełbasą

Bułka

Truskawka

9

1,3

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki


Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska 
               Intendent        Agnieszka Bonalska   
              Szef kuchni      Irena Przybylska
              Pielęgniarka      Elżbieta Nowaczyk

 

Copyright © 2004 - 2012 Samorządowa Szkoła Podstawowa nr 6 im. Jana Pawła II we Wrześni.