PolishEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseRussianTurkish
   
Text Size

Stołówka

Cena obiadów w lutym

(7 głosów, średnia ocena: 3.29 na 5)

Cena obiadu

4 zł dziecięcy, 

(60 zł w lutym)

Wszystkie płatności za obiady prosimy o uregulowanie  do 15 lutego.

Obiady wydawane są od godz. 12.00 do 14.45

Przypominamy uczniom klas 3-8, że warunkiem wejścia na stołówkę w czasie wydawania obiadów jest posiadanie karty.


 

Jadłospis

(24 głosów, średnia ocena: 4.38 na 5)

 

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

10.02.2020

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki

1,7,9

Łazanki z mięsem mielonym i białą kapustą

Jabłko

1,3,7,10

Wtorek

11.02.2020

Rosolnik  z zacierką  i natką pietruszki

1,3,9

Karkówka duszona

Sos

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty

7,10

1,10

 

3,10

Środa

12.02.2020

Barszcz biały z makaronem

1,3,7,9

Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki tarte z chrzanem

1,3,10

 

7

Czwartek

13.02.2020

Zupa pomidorowa                       z kuleczką i natką pietruszki                  

1,3,7,9

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Rzodkiewka

1,3,7,10

Piątek

14.02.2020

 

 

Grochówka z kiełbasą

Bułka

Mandarynka

9

1,3

Poniedziałek

17.02.2020

Zupa jarzynowa z natką pietruszki

9

Sos boloński

Makaron spaghetti

Jogurt owocowy

1,7,10

1,3

7

Wtorek

18.02.2020

Zupa koperkowa z ryżem

1,7,9

Filet z indyka smażony

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria

1,7,10

 

7,10

Środa

19.02.2020

Zupa ogórkowa z koperkiem

1,7,9

Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Pomidor

1,3,7,10

 

1,7

Czwartek

20.02.2020

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki

1,7,9

Filet rybny smażony

Ziemniaki puree

Surówka z modrej kapusty

1,4,7,10

7

3,10

Piątek

21.02.2020

Krupnik z natką pietruszki

1,9

Kopytka z tłuszczem i cebulką

Kapusta kiszona gotowana

Jabłko

1,3

10


Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki


Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska 
               Intendent        Agnieszka Bonalska   
              Szef kuchni      Irena Przybylska
              Pielęgniarka      Eunika Plucińska

   

Ceny obiadów w roku szkolnym 2019/2020 w SSP nr 6

(7 głosów, średnia ocena: 4.29 na 5)

Cena obiadu

4 zł dziecięcy, 



Wszystkie płatności za obiady prosimy o uregulowanie do 15 dnia miesiąca.

6 zł pracowniczy


Obiady wydawane są od godz. 12.00 do 14.45


 


   

Regulamin stołówki SSP nr 6

(1 głos, średnia ocena: 5.00 na 5)

REGULAMIN  STOŁÓWKI

SAMORZĄDOWEJ  SZKOŁY PODSTAWOWEJ  NR 6

WE WRZEŚNI

&1

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

1. Do korzystania ze stołówki są uprawnieni uczniowie oraz pracownicy szkoły zdeklarowani (podpisany regulamin i oddany wicedyrektor szkoły; aktywowanie
w  systemie loca).

2. Wydawanie posiłków odbywa się:

•        w budynku przy ul. Słowackiego w godzinach od 12.00 do 14.45

•         w budynku przy ul. Batorego w godzinach od 12.00 do 13.00.

3. Warunkiem wejścia na stołówkę (przy ul. Słowackiego) w czasie wydawania obiadów jest posiadanie karty.

4. Uczeń jest odpowiedzialny za swoją kartę, zabrania się jej udostępniania innym uczniom.

5. W nadzwyczajnych sytuacjach nauczyciel pełniący dyżur może pozwolić wejść
na stołówkę bez karty, ale trzykrotny brak karty skutkuje punktami ujemnymi, zgodnie z zasadami oceniania zachowania zawartymi w statucie szkoły.

6. Każda osoba korzystająca z obiadów może wejść na stołówkę tylko 1 raz.

&2

Zasady bezpieczeństwa i higieny:

1. Na stołówce mogą przebywać tylko osoby spożywające posiłek, które są zobowiązane do zachowania się cicho i kulturalnie.

2. Wszyscy korzystający ze stołówki powinni dbać o ład i porządek (odnoszenie naczyń do zmywalni; zasuwanie krzesła za sobą).

Za szkody spowodowane w stołówce odpowiada uczeń, a finansowo Jego rodzic/opiekun.

&3

Zasady odpłatności za korzystanie ze stołówki:

1. Wysokość opłat za obiady w stołówce szkolnej wynosi:

•        jeden posiłek (dwudaniowy) dla ucznia – 4 zł

•         jeden posiłek (dwudaniowy) dla pracownika szkoły – 6 zł.

2. Należność za posiłki należy uregulować z góry do 15 dnia każdego miesiąca (za przekroczenie terminu płatności zostaną naliczone odsetki ustawowe)
na konto:

PBS Września
59 9681 0002 0014 4153 1108 2990
w treści przelewu proszę podać imię i nazwisko ucznia (pracownika) oraz klasę

np. Jan Kowalski; 4a; wpłata za obiady wrzesień 2019

Szkoła nie ponosi odpowiedzialności za błędnie opisane przelewy/wpłaty na jej rachunek bankowy. 

BRAK ODNOTOWANEJ NA RACHUNKU SZKOŁY WPŁATY
DO  OSTATNIEGO DNIA MIESIĄCA SKUTKUJE SKREŚLENIEM Z LISTY OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z POSIŁKÓW

Z PIERWSZYM DNIEM NASTĘPNEGO MIESIĄCA. 

3. W uzasadnionych przypadkach dyrektor szkoły może, na wniosek rodzica
lub opiekuna, jednorazowo wyznaczyć inny niż określony w pkt. 2 termin wniesienia opłaty za korzystanie z posiłku w stołówce szkolnej.

4. Ogólne informacje na temat wpłat są co miesiąc umieszczane na tablicach informacyjnych w szkole i na stronie internetowej szkoły w zakładce „Obiady”.

5. Indywidualne rozliczenie za miniony miesiąc każdy rodzic/opiekun otrzymuje
na podany w sekretariacie szkoły adres elektroniczny.

6. Rodzic lub uczeń ma prawo dokonać odpisu z obiadu.

Rezygnację z posiłku w danym dniu należy zgłosić najpóźniej dzień wcześniej telefonicznie lub osobiście u wicedyrektor lub w sekretariacie szkoły;
w nadzwyczajnych sytuacjach w dniu rezygnacji z posiłku, ale nie później niż
do godz. 9.00.

Niezgłoszona nieobecność na posiłku nie podlega odliczeniu kosztów.

7. Nauczyciele organizujący wycieczkę klasową lub wyjście z pojedynczymi
uczniami mają obowiązek zgłosić ten fakt wicedyrektor wcześniej (3 dni przed wycieczką/wyjściem).

8. W sytuacjach wzrostu kosztu produktów w trakcie roku szkolnego dopuszcza się możliwość zmiany odpłatności w dodatkowych terminach, po poinformowaniu korzystających ze stołówki z miesięcznym wyprzedzeniem.

& 4

1. Z obiadów mogą korzystać uczniowie/pracownicy przebywający na zwolnieniu lekarskim – obiad wydawany jest wówczas rodzinie ucznia.
2. Umożliwia się kupowanie pojedynczych posiłków  przez uczniów i pracowników w opłatach ustalonych jak wyżej, jednak chęć wykupienia posiłku musi być zgłoszona dzień wcześniej.

3. Stołówka nie wydaje posiłków na wynos osobom nieuprawnionym.

&5

Nieprzestrzeganie niniejszego regulaminu stanowi podstawę do skreślenia z listy osób korzystających z posiłków.

Powyższy regulamin wchodzi w życie z dniem 2 września 2019 r. do odwołania.

Regulamin przyjęto 29 sierpnia 2019 r. na posiedzeniu Rady Pedagogicznej.

   

Z życia szkoły

  • Odwrócona lekcja z „Panem Tadeuszem” Odwrócona lekcja z „Panem Tadeuszem”
    14 lutego (podczas lekcji języka polskiego) klasy VIIIa i VIIIc w nietypowy sposób prezentowały wiadomości na temat bohaterów „Pana Tadeusza” Adama Mickiewicza. Uczniowie tego dnia wcielili się w przydzielone losowo postaci z epopei. Były wyszukane kostiumy,...
    19 lutego 2020
    Czytaj więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Wydarzenia sportowe

  • W świątecznym nastroju W świątecznym nastroju
    18 grudnia 2019 roku w Samorządowej Szkole Podstawowej nr 1 odbyła się impreza sportowa pod hasłem: „Świąteczne Igrzyska Sportowe”. Dzieci klas trzecich i czwartych w składzie: Pola Wojciechowska, Katarzyna Godzich, Katarzyna Fimiak, Marika Szentner Michał Kozielski, Jan Świderski, Mikołaj Zastawa, Fabian Ratajczak rywalizowały z koleżankami i kolegami...
    13 stycznia 2020
    Czytaj więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Polska

godło

Uonet+ dziennik

baner_vulcan_1

Office 365

office-365-banner

Uczymy programować!

Uczymy_programowa

Ubezpieczenie uczniów

Lepsza Edukacja

rol2

Cybernauci

cybernauci

Technologie z klasą

Technologie_z_klasa_120_x_240_IV-VI

Projekt z klasą

pion_JPG

Pilotaż programowania

l2_logo

Szkoła Promująca Zdrowie

LOGO

logo_wszpz

My Polacy

nbp

Mega Misja

megamisja

Code for green

CFR

Mistrzowie Kodowania

mistrzowie_kodowania

Scratch

Scratch2

Baltie

b3

CodeWeek

codeweekeu

Cyfrowa szkoła

logoCyfrowaSzkola

Gimnazjum nr 2

logo-szkolne-po-liftingu

Odzyskiwanie hasła - UONET+

baner_vulcan_2

Pierwsze logowanie dziennik rok szkolny 2017/2018

baner_vulcan_2

BIP

logo_bip