Jadłospis

(24 głosów, średnia ocena: 4.38 na 5)

 

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

09.03.2020

Rosół z makaronem i  natką pietruszki

1,3,9

Filet z indyka gotowany

Sos potrawkowy

Ryż

Marchewka z groszkiem

Sałata

9

1,3

 

7

Wtorek

10.03.2020

Zupa koperkowa

1,7,9

Karkówka duszona

Sos

Kluski śląskie

Surówka z modrej kapusty

7,10

1,10

1,3

7

Środa

11.03.2020

Zupa pomidorowa z zacierką   i natką pietruszki

1,3,7,9

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Banan

1,3,10

Czwartek

12.03.2020

Zupa jarzynowa z koperkiem            

1,7,9

Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria z jogurtem naturalnym

1,3,10

 

7

Piątek

13.03.2020

Zupa pieczarkowa                    z makaronem kuleczką i natką pietruszki

1,3,7,9

Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka wiedeńska(kap. biała, marchew, ogórek kiszony, fasola konserwowa)

1,3,4

7

7,10

Poniedziałek

16.03.2020

Zupa ogórkowa z koperkiem

1,7,9

Łazanki z mięsem mielonym i białą kapustą

Pomidor

1,3,10

Wtorek

17.03.2020

Barszcz biały z makaronem               

1,3,7,9

Filet z indyka  smażony

Ziemniaki z koperkiem

Kalafior z masłem i bułką tartą

Ogórek zielony

1,10

 

1,7

Środa

18.03.2020

Krupnik z natką pietruszki

1,9

Bigos z kiszonej kapusty

Ziemniaki puree

Jabłko

7,10

7

Czwartek

19.03.2020

Rosół drobiowy z zacierką       i natką pietruszki

1,3,9

Gołąbki

Sos pomidorowy

Ziemniaki

Jogurt owocowy

3,10

1,7,10

 

7

Piątek

20.03.2020

Zupa fasolowa                  

9

Knedle owocowe z masłem i cukrem

Mandarynka

1,3,7


Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i prod. pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki


Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska 
               Intendent        Agnieszka Bonalska   
              Szef kuchni      Irena Przybylska
              Pielęgniarka      Eunika Plucińska

 

Copyright © 2004 - 2012 Samorządowa Szkoła Podstawowa nr 6 im. Jana Pawła II we Wrześni.